Engels Pasen en York
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg Wendy
15 April 2007 | Verenigd Koninkrijk, Blackburn
Dinsdag begon voor ons weer een nieuwe werkweek. Dit hield ook in; onze eerste fietstocht naar Action Factory. Pff… dat viel niet mee, vooral het begin niet. Uiteindelijk is het alleen bergafwaarts, dus dat viel mee! Op een gegeven moment waren Rachel en ik het niet helemaal eens over welke kant we uit moesten. Uiteindelijk bleek dat we beiden een andere weg naar Action Factory hadden gevonden. (al was die van mij wat korter) Die middag heb ik een workshop met Sue gehad in de bibliotheek in Darwen. Helaas kwamen maar 2 kinderen opdagen. We hebben toen met hen Mandala’s gemaakt; ziet er erg leuk uit!
Woensdag ben ik met Eoin en Fran weer naar Accrington geweest om het zeewier en de vissen op te hangen. Het ziet er erg leuk uit! Na de tijd terug gegaan naar Action Factory en met Rachel een minder steile weg naar huis geprobeerd te vinden en dat is gelukt!!! Dus wij zijn blij!!!
Donderdag weer een workshop met Sue gehad, deze keer in de bibliotheek in Blackburn. Deze keer kwamen 2 meiden en 2 Aziatische jongens opdagen. En weer heb ik een mandala gemaakt. :D Ik heb Sue nog om feedback gevraagd van de andere workshops en die was erg positief. Ze had het niet zonder me kunnen doen en als ze weer een project voor Action Factory heeft wil ze me weer meevragen. En Rachel en ik zijn nog steeds bij haar in Hebden Bridge uitgenodigd :D Haha!
Vrijdag ben ik dan toch eindelijk naar York gegaan. Het was een treinreis van 2 uur. De reis begon erg gaaf; tussen en door de ‘bergen’ heen. Maar na een uur had ik het wel gezien; de bergen waren weg en het landschap had zo Nederland kunnen zijn. Eenmaal in York aangekomen ben ik eerst naar Clifford Tower gegaan. Om hier te komen hoefde ik alleen de stadsmuur te volgen. Op een gegeven moment ben ik op de stadsmuur gaan lopen; had daar een mooi uitzicht. York is een erg gezellig stadje met smalle winkelstraatjes en veel (oude) kerken. De York Minister is er daar één van. Dit was een erg indrukwekkende gotische kerk; erg mooi! Helaas moest je overal entree voor betalen, dus ben ik nergens binnen geweest. Wel heb ik een paar mooie foto’s kunnen maken. Tussendoor en op het eind nog even flink geshopt. Op de terugweg ben ik nog langs een bierbrouwerij gelopen, maar de rondleiding was net begonnen. Dus toen maar weer met de trein naar huis. In de trein terug onder andere nog een gevecht met het raam gehad; haha! Bleek dat je die ramen niet zo dicht kan doen. Die moeten op slot gedraaid worden. Gelukkig zat er een man die voor de spoorwegen werkte naast me en hij heeft het raam uiteindelijk goed dicht gedaan.
Zaterdagochtend vroeg opgestaan om Cath uit te zwaaien. Zij zit komende week in Italië! ‘s Middags ben ik weer naar Steals gegaan en wederom geslaagd voor wel 8 pond: een broek, een rokje en een shirtje! Jeuhj! De rest van de dag heb ik heerlijk in de zon gezeten: op een stoel in de voortuin; verder lezen in Harry Potter and the goblet of fire. Ik heb het zelfs al voor elkaar gekregen om een beetje een lichtbruin kleurtje te krijgen!
Volgend weekend naar LONDON!!!!! WIEHIEWWWW!!!!!!
En iedereen bedankt voor de kaartjes; erg leuk; mijn kamer begint eindelijk ergens op te lijken!
15 April 2007 - 11:22
Je Moeder:
Ziet er allemaal weer leuk uit.
We hopen dat je ook geniet in Londen,maar dat zal vast wel lukken.
Alvast heel veel plezier toegewenst.
je ouders en je kleine!!!! broertje -
15 April 2007 - 12:52
Brookvolk:
Hoi Wen,
Wat een prachtig verhaal en mooie foto's.
Ik krijg het idee dat wij toch maar eens naar Engeland moeten met vakantie.
Enee, heel veel plezier in LONDEN!
xxx Brook -
15 April 2007 - 20:16
Je Moeder:
Opa en Oma hebben net je bericht gelezen,ze genieten van het mooie weer.
Ze gaan al je berichten lezen vanavond,
de groetjes van en veel liefs van Opa en Oma. -
16 April 2007 - 20:48
Liepy:
Heej meis! Het gaat echt lekker daar dus! Ben best wel beetje jaloers op je ;) Ontzettend veel plezier gewenst in London. En je MOET sowieso langs Harrods... even langs de designers kleding afdeling. Das gewoon griezelig. En uiteraard moet je langs Buckingham palace. Is echt vet mooi om te zien.
*knuff* hou je taai en we spreken ons weer snel!