Dublin and back in Holland!!! - Reisverslag uit Dublin, Ierland van Wendy Groot Roessink - WaarBenJij.nu Dublin and back in Holland!!! - Reisverslag uit Dublin, Ierland van Wendy Groot Roessink - WaarBenJij.nu

Dublin and back in Holland!!!

Door: Wendy

Blijf op de hoogte en volg Wendy

06 Juli 2007 | Ierland, Dublin

Zo… Ik ben weer veilig terug in Holland! Maar dat is niet zonder slag of stoot gegaan.

Vorige week donderdag ben ik vertrokken naar Dublin. Op de heenweg had ik al geluk: ik had een half uur vertraging met de trein. Uiteindelijk vertrokken we dan na een half uur en we gingen direct naar Liverpool, zonder te stoppen op alle 11 tussen stations. Uiteindelijk waren we maar een kwartiertje te laat. Op Liverpool Lime Street aangekomen stond de bus naar het vliegveld al klaar. Na een bustrip van iets meer dan een half uur kwam ik dan bijtijds aan op Liverpool Airport. Van Liverpool Airport zou ik naar Dublin Airport vliegen. Ik vloog met Ryan Air voor 2 pence. (3 cent) en natuurlijk belastingen enzo. Uiteindelijk betaalde ik minder voor een retourtje Dublin dan voor een enkeltje Amsterdam. Wel relaxed dus!
Uiteindelijk had mijn vlucht een vertraging van bijna een half uur. Daar valt nog wel mee te leven. Aangekomen in Dublin stond mij een Ierse regenbui te wachten. De bus naar de stad stond al klaar, dus gelukkig niet lang in de regen. Eenmaal op het busstation was het zaak mijn hostel te vinden. Het enige wat ik wist is dat het 5 minuten lopen was. Op goed geluk ben ik de goede kant op gelopen en vond ik “Abraham House”, mijn hostel. De straat was “Lower Gardiner Street” en alle hostels die ik op internet had gevonden zaten in die straat. Verder was die straat naast de algemene winkelstraat in Dublin en alles was ongeveer op loopafstand: ideaal!
Aangekomen in het hostel ben ik even een uurtje op bed gaan liggen. Daarna heb ik een wandelingetje door Dublin gemaakt. Ik ben de winkelstraat in gegaan en heb meteen al Temple Bar gevonden (is een soort uitgaansgebied). Terwijl ik mijn eerste diner in Dublin nuttigde hoorde ik bij toeval mijn telefoon afgaan: het was moeders met de mededeling dat ik weer een kamer in Zwolle heb! Super!!!
Die avond wilde ik wel even het nachtleven van Dublin in de buurt waar het hostel was verkennen. Ik ben toen een beetje rond gaan lopen en een kroeg in gegaan waar ik veel mensen in en uit zag gaan die zwart gekleed waren. Dat moest dus wel goed zijn. De pub heet geloof ik “Fibbers” en je moest 5 euro betalen om binnen te komen. Maar alle drankjes waren dan wel 3 euro. (en dat is goedkoop voor Dublin begrippen) Wel relaxed was dat de pub natuurlijk rookvrij was!!!

De vrijdag ben ik begonnen met het opzoeken en bezoeken van Dublin Castle. Helaas stelde dat niet zoveel voor en had ik te maken met typisch Iers weer… regen. Gelukkig waren het alleen buitjes en was het tussendoor ook nog wel erg mooi weer. Daarna ben ik even gaan schoppen en ben ik gaan chillen in een naburig park. ’s Middags heb ik toch maar besloten om een sightseeing tour te doen. Ik ben toen uitgestapt bij de ‘Guiness Storehouse’. Ik heb ongeveer anderhalf uur rondgelopen en eindigde natuurlijk helemaal bovenin met een gratis pint Guiness. Super uitzicht daar! Hoogtepunt van Dublin! (letterlijk en figuurlijk!)
Om 5 uur had ik afgesproken met de broer van Eoin: Connor. Hij werkt in Dublin en woont in een plaatsje ongeveer een uur van Dublin: Monasterevin. We sproken af bij Dublin Castle en hebben toen de tram genomen naar de parkeerplaats waar zijn auto stond. In de auto zaten Nuala (Connors vrouw) en Claire (een vriendin van hen) al op ons te wachten. In Monasterevin aangekomen stond ons een heerlijk diner te wachten. Die avond heerlijk bankgehangen en een film: Stephmom, gekeken.

Zaterdag hebben we Claire afgedropt in Dublin en Nuala op het vliegveld. Connor en ik hebben onze reis voortgezet naar ‘Newgrange’. We zijn daar naar 2 soort van grafheuvels gegaan en hebben daar een rondleiding gekregen. Eerst gingen we naar “Knowth” en daarna naar “Newgrange”. Erg interessant! Connor was onder strikte orders van Nuala dat hij voor mij de entree en lunch moest betalen. Wat ik ook probeerde, ik mocht niks betalen. Wel erg lief van ze! Uiteindelijk heb ik het nog wel voor elkaar gekregen om hem een kopje koffie met iets erbij voor te zetten.
’s Avonds heb ik mezelf getrakteerd op Mexicaans eten in Temple Bar. De nacht heb ik afgesloten met een bezoekje aan de enige echte Temple Bar, waar op dat moment Ierse Live muziek bezig was; erg leuk!

Connor had mij als tip meegegeven om eens de trein naar Bray te nemen. Dat heb ik zondag dus gedaan. De treinreis was al super! Grotendeels langs de zee. In Bray aangekomen had ik zoiets van: “Waar ben ik nu weer beland”. Ik ben toen maar langs de zee gaan lopen… Erg mooi. En hier waren eindelijk bergen. Ik ben toen natuurlijk ook de bergen in gelopen. Het bleek dat daar een enorm mooie route door de bergen liep, langs de zee. Dit was het Ierland wat ik me voorgesteld had!!! Ontzettend mooi! Het weer was erg wisselvallig. Het ene moment liep ik in de zon in een shirtje en het andere moment regende het en moest ik mijn regenjas te voorschijn halen.
Die avond heb ik kennis gemaakt met een jongen uit Frankrijk: Johann en een meisje uit Zuid Korea: Jina. Met hen ben ik naar een pub geweest in Temple Bar: “The Oliver St. John Gogarty”. Daar en onderweg hebben we ontzettende lol gehad. De meest foute foto’s zijn gemaakt! Humor!!!

Maandag was (dacht ik) mijn laatste volledige dag in Dublin. Ik had voor die dag een bustour geboekt naar het Wicklow National Park. Daar eenmaal aangekomen was het weer geweldig. Heerlijk in mijn hemdje rond gelopen. Het was daar supermooi. Tussen de bergen, meren, watervallen!!!! Super!!! Na daar ongeveer anderhalf uur rondgelopen te hebben gingen we weer verder in de bus en begon het te regenen. Die avond heb ik samen met Johann en Jina wat gegeten in het hostel en hebben we ’s avonds een paar uur gekaart. Zo af en toe kwamen er nog wat andere Fransen meedoen; erg gezellig. We hebben verschillende Hollandse, Franse en Zuid Koreaanse kaartspelletjes gedaan!

Dinsdag zou ik om kwart voor 12 ’s middags weer terug vliegen naar Liverpool. Rond 9 uur was ik dan al ook op het vliegveld. Na ingecheckt te zijn en de juiste gate te hebben gevonden keek ik op het informatiebord en wat bleek: de vlucht had een vertraging van ongeveer 3 uur. Balend heb ik mezelf een boek gekocht en ben ik in de pub gaan zitten. Na een uurtje hoorde ik dames naast mij zeggen dat hun vlucht pas om half 10 ging en wat bleek: zij hadden dezelfde vlucht als ik had. 10 uur vertraging… Hoe konden ze me dat aandoen? Een paar uurtjes later maakte ik kennis met een hele hoop ouwe vrouwtjes die ook dezelfde vlucht hadden. Met hen heb ik eigenlijk de rest van de tijd doorgebracht. Rond etenstijd riepen ze om dat we vouchers konden ophalen voor eten en drinken, maar waar was onduidelijk. Samen met een vrouwtje dat nog goed ter been was ben ik toen op pad gegaan. We moesten bijna een half uur lopen voordat we er waren. Het bleek toen dat je je boardingpas moest hebben, anders konden ze je er geen geven. Dus wij weer terug om alle boardingpassen van de ouwe vrouwtjes die slecht ter been waren op te halen en weer terug te lopen om voor hen ook vouchers op te halen. De vouchers waren wel 5 euro waard. Dat hield in dat je er net een sandwich voor kon kopen… Maarjah; beter dan niks. ’s Avonds besloot ik om nog even een wandelingetje door Dublin airport te maken. Toen ik weer op de informatieborden keek bleek dat mijn vliegtuig pas om 11 uur ’s avonds zou vliegen, met 11 uur vertraging dus! En we wisten nog steeds niet wat de reden was. Er werden ons 6 verschillende verhalen verteld. Dus ik ben toen weer naar de servicebalie gegaan om opheldering te vragen. Ze vertelden me toen dat ze niet precies wisten wat er aan de hand was, maar dat ze hun best deden om die vlucht door te laten gaan. Wel was er om kwart voor 11 een vlucht die sowieso door ging en ik had de mogelijkheid om mijn ticket om te boeken… en dat heb ik toen ook gedaan. Dit hield in dat ik weer helemaal terug naar het begin moest, opnieuw moest inchecken, opnieuw door security moest en weer helemaal terug naar gate A moest lopen. Eindelijk… eindelijk om kwart voor 11 zat ik dan in het vliegtuig op weg naar Liverpool. Maar nu stond het volgende probleem me te wachten; weer terug naar Blackburn komen… Aangezien ik de laatste trein niet meer kon halen zat er niks anders op dan een taxi te nemen… van 50 pond!!! (75 euro) Achteraf gezien dus toch nog een duur vliegreisje. Rond half 2 was ik dan eindelijk in Blackburn…

Woensdag was het dan eindelijk weer zover; na 5 maanden Engeland weer terug naar Holland! Bij het inchecken ontstond mijn eerste probleem: ik had 10 kilo overgewicht in mijn grote koffer en mijn kleine koffer kon niet mee als handbagage en moest ook ingecheckt worden. Dit hield in dat ik 130 pond (200 euro) aan overgewicht moest betalen. Maarjah; de koffers achterlaten was ook geen optie, dus het moest maar! Gappen…. Maar ok!
Na ingecheckt te hebben zijn Rachel en ik in Starbucks gaan zitten.. en jawel hoor: we hadden anderhalf uur vertraging!!! Hebben wij weer!
Eenmaal op Schiphol aangekomen kwamen onze koffers al snel tevoorschijn en was het al snel dat we weer verenigd werden met onze families. Rond half 11 waren we eindelijk weer in Markelo, waar me een grote verrassing te wachten stond! 2 spandoeken in de tuin en mijn hele familie, buren en Markelose vriendinnen stonden me al op te wachten; een geweldige manier om terug te komen!!! Super!!!

• 06 Juli 2007 - 15:31

Gerjon: