Sightseeing Londen
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg Wendy
22 April 2007 | Verenigd Koninkrijk, Londen
Afgelopen week had ik maar 3 werkdagen en dat was wel erg relaxed. Het fietsen naar het werk gaat steeds beter. Als het zou moeten kan ik het inmiddels geheel fietsen, maar het is nog steeds erg zwaar. Die drie werkdagen ben ik vooral bezig geweest met Feast. Mairead en ik zijn naar verschillende meetings geweest met verschillende groepen om te kijken wat zij kunnen betekenen voor Feast. (Feast is een festival dat gehouden wordt op 25 augustus in Corporation Park) Verder ben ik ook begonnen aan mijn persoonlijke opdracht; de interviews. Ik heb al wel één interview gedaan; haha! Maar ik denk dat dat nu wel gaat komen. (moet ook wel; ik wil het binnen 2 weken af hebben)
Donderdag was het dan eindelijk zo ver: Londen!!!! Rond 8 uur ’s ochtends vertrok ik in de richting van Manchester om daar “Megabus” naar Londen te nemen. Echt onvoorstelbaar dat je voor 1 pond ( 1,50 euro) in Londen kunt komen; het is ongeveer 5 uur rijden! De heenweg een paar files gehad; dus het was ook echt 5 uur rijden. Gelukkig had ik genoeg leesvoer mee. In Londen aangekomen de metro (tube) richting “Borough” genomen. Daar ongeveer een minuutje vandaan was het hostel waar ik een bed gereserveerd had: “Dover Castle Hostel and bar”. Ik werd in room 2 geplaatst. In deze kamer stonden 5 stapelbedden. Ik had bed 5 en dat was bovenin een erg wiebelig stapelbed. Daar al vrij snel kennis gemaakt met een aantal kamergenoten: Alan uit Zuid Afrika, Emma uit Australië, Juen uit Spanje Derrick uit Australië en Julian uit Roemenië. Aangezien het hostel dichtbij Tower Bridge en London Bridge is, ben ik daar die avond heen gelopen. Daarna met Alan en nog wat vrienden van hem wat Southern Comfort/7up gedronken. Onze kamer is naast de keuken/algemene ruimte, dus van rust is (behalve tussen 6 en 8 uur ’s ochtends) geen sprake. Maar ik had mijn oordoppen meegenomen, dus geen probleem… (ahum!)
Voor vrijdag en zaterdag had ik een dagkaart gekocht voor de tube, dus ik kon lekker onbeperkt Londen doorcruisen. Vrijdag ben ik samen met Emma Londen ingegaan. Via Tower Bridge, London Bridge en Millenium Bridge naar Tate Modern gelopen, dat is een museum gevestigd in een voormalige energiecentrale. De entree was (op één expositie na) gratis. Ik heb daar ongeveer 2 uur rondgelopen. Er waren schilderijen te zien van onder andere: Piet Mondriaan, Karel Appel, Salvador Dali en Picasso. Erg interessant. Daarna heb ik de tube genomen naar Westminster. Daar de Big Ben, House of Parlements en Westminster Abbey gezien. In een Park achter House of Parlements heb ik mijn lunch genuttigd en toen weer doorgegaan met mijn sightseeing Londen. Dit hield in: Buckingham Palace, St. James Park, Hyde Park en Piccadilly Circus. Die avond ben ik met Alan weer naar Tower Bridge en London Bridge gelopen; in het donker is het daar net zo mooi als overdag!
Zaterdag heb ik mijn sightseeing Londen voortgezet met: Tower of London, St. Pauls Cathedral, Green Park, Hard Rock Café, Marble Arch en rond een uur of 3 had ik alles gezien wat ik wilde zien. Ik heb toen besloten om toch maar die 19 pond te betalen voor de sightseeing tour per bus. Vanuit de bus heb ik heerlijk anderhalf uur lang alle bezienswaardigheden nogmaals bekeken. De gids was erg grappig! Ik weet nu waar Elton John woont en dat soort weetjes; haha! Bij die tour inbegrepen zat ook een tour over de Theems, dus daarmee heb ik mijn zaterdag afgesloten.
Eenmaal in het hostel is het een komen en gaan van mensen. Met Olivia en Louisa uit Amerika heb ik ook nog een paar keer ontbeten, zij waren ook erg aardig. Vooral met Emma kon ik erg goed overweg. Zij is voor 2 jaar in Europa voor een werk/backpack/vakantie. Wel grappig; aangezien wij Europeanen vooral naar Australië gaan daarvoor! Vanmorgen was het weer tijd om naar Blackburn te gaan… Ik hoopte terug te kunnen met de sightseeing tour naar Victoria Station; waar mijn bus vertrok, aangezien de ticket 24 uur geldig was. Maar helaas; dat was te krap, dus ik heb toch een tubekaartje moeten kopen.
Na weer bijna 5 uurtjes bus was ik weer in Manchester en nu weer lekker ‘thuis’ in Blackburn. Het was een superweekend; maar erg vermoeiend. Ik heb erg veel leuke mensen leren kennen en erg veel gezien! Ik heb maar bijna 200 foto’s gemaakt!
Ik zit er aan te denken om 10 mei terug te gaan: After Forever, Finntrol, Tarot, der Apocalyptische Reiter en nog wat bands in Camden Town Londen…. Aangezien de bus maar 2,50 was, maar daar moet ik nog maar even overna denken.
Eerst krijg ik volgende week hooggeëerd bezoek uit Nederland! (mijn ouders en broertje) We gaan vakantie houden in het Lake District. Erg veel zin in!
23 April 2007 - 00:22
Femke:
Wen, veel plezier met je paps en mams! Geniet er lekker van, ga ik ook doen :D Verder gaat het bij ons allemaal prima! Nog even druk met stage, maar eerst even lekker vakantie met paps en mams! Doe ze de groetjes van mij!
Liefs, Fem -
23 April 2007 - 16:51
Brookvolk:
Hoi Wen,
Zo je weekend Londen zit er weer op.
Nu nog een weekje hard werken en dan vakantie met de fam. Zij hebben er zin in, je ouders zijn vanavond de oppas van onze kids. Wij moeten eens weer weg.
Geniet volgende week maar lekker met elkaar van het weekje verlof.
XXXXX Brook -
24 April 2007 - 05:23
Marieke:
He Wendy! Zo te zien heb je je in londen ook erg goed vermaakt. Wel jammer dat je niet alle foto's op je site kunt laten zien, ben erg beniewd! Al post van deze kant ontvangen? Nou, nog een weekje en dan even lekker genieten he? Tot horens!
Liefs Marieke -
24 April 2007 - 20:54
Tessa:
Oew leuk leuk leuk!!
26 April 2007 - 08:50
Liepy:
Wen!!! Bedankt voor het kaartje :D Het is je vergeven hoor :D kun je me trouwens je mobiele nummer(of vaste nummer daar) es doorgeven? Kunnen we een keer kleppen ;)
Groetjes!!
p.s. het ís dat ik 10 mei moet werken, anders was ik mee gegaan! -
27 April 2007 - 13:09
Sarina:
Hello Wen,
Bedankt voor je leuke kaart, hij is overgekomen hoor! Zou je gauw een x mijn adres mailen, verwacht nog wel een kaartje hoor, hihi!
Londen zit er nog steeds erg mooi uit, ook in het enorme REUZERAD geweest, lijkt me dood eng!
Volgens mij komen je ouders ook gauw een keer he! Gezellig...
Tot over een paar maandjes en we blijven mailen en gastenboeken!!
Groetjes Sarina -
01 Mei 2007 - 13:58
Dees:
Heey Wen,
Thanx voor je kaartje.
Nog super veel plezier!!!
xxx Dees