Southport aan zee???
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg Wendy
08 April 2007 | Verenigd Koninkrijk, Blackburn
Maandag zijn Sue, Eoin en ik bezig geweest met de bij op te hangen in Darwen. Pff… Wat een gedoe. Ten eerst was het al een gedoe om die bij door de deur te krijgen en vervolgens tijdens het ophangen knapte het visdraad, waaraan ze de bij wilden ophangen. Maar met veel pijn en moeite is het dan eindelijk gelukt! Hij is erg gaaf! Eoin en Sue zijn toen verder gegaan met het ophangen van kunstwerken die de kinderen hadden gemaakt op perplex in de vorm van honingraten. Ik ben toen naar de bus gerend en net op tijd mijn bus richting Blackburn gehaald. Daar (hard)gelopen naar huis. 5 minuten voor 3 was ik eindelijk thuis en net op tijd voor mijn supervisie om 3 uur. Ida: “Klopt het dat ik niks van je ontvangen heb?” Ik: “Klopt, hier stuur ik je mijn orientatieverslag.” Ida: “Dank je, maar je reflectie van de vorige supervisie?” … Duss…. Ik wist niet dat ik dat (stupid) supervisieverslag moest maken, laat staan inleveren. Ida: “Nou, dan heeft het ook niet veel zin om nu supervisie te doen.” Grrrrrrrr……… Heb ik daarvoor nou al die moeite gedaan? Als ik nou gewoon thuis of op het werk had gezeten, okey; maar was ik hiervoor nou speciaal voor uit Darwen gekomen? Gerend voor de bus? Een half uur in de bus gezeten? Een half uur naar huis gelopen/gerend? Voor niks??? JA DUS….. I was not pleased! Dinsdag zijn we verder gegaan met de honingraten ophangen. Ziet er nu erg gaaf uit! Dinsdagmiddag nog even een artist (kunstenaars die workshops doen voor Action Factory) geholpen met maskers maken.
Woensdag Jacky geholpen met een workshop voorbereiden. Ik heb ook met Cath mijn oriëntatieverslag besproken. Ze vond het verslag erg goed geschreven. Er zaten een paar kleine foutjes in mijn Engels, maar het was volgens haar beter geschreven dan dat anderen op kantoor schrijven. Dat vond ik wel een erg mooi compliment!
De donderdag zijn we begonnen in de Halfords; jawel: Cath heeft ons fietsen gekocht! Inclusief helmen; haha! Maarjah; aangezien Engeland niet echt berekend is op fietsers, gaat veiligheid voor alles! Duss… weer meer vrijheid hier en in het vervolg op de fiets naar het werk! Vervolgens heb ik voor de eerste keer in de ‘medium van’(middelgrote bus) gereden naar Action Factory. Daar aangekomen ben ik begonnen met de ramen voor mijn bureau af te dekken en te versieren. Er was een groep in het gebouw voor een workshop, dus daar heb ik zo af en toe ook nog een kijkje genomen. Nog snel even een supervisieverslagje in elkaar geflanst en bijtijds naar huis gegaan. Daar waren Cath en Eoin het huis aan het klaarmaken voor de komst van Eoins zus. Ze hebben een ‘Aerobed’ gekocht. Cath gaf aan dat er vrienden van ons nu langs kunnen komen, omdat we zo’n heerlijk Aerobed hebben. (Echt heerlijk; wij hebben um al uitgeprobeerd.)
Dussss…. Wie komt er langs????
Vrijdag hebben we onze fietsen opgehaald. Natuurlijk moest mijn bike meteen uitgeprobeerd worden. Dus gewapend met mijn helm en fiets ben ik Blackburn door gecruised. Ik ben eerst naar Witton country Park geweest. Daar heb ik vorige week zondag een heerlijke wandeling door het bos gemaakt. Vrijdag ben ik echter naar een ander gedeelte van het park gefietst. Daar was een groot veld, een atletiek baan en een speelveldje. Dit weekend is er een “Easter fun fair”. Met andere woorden; een kermis. Best leuk om even rond te lopen. Uiteindelijk ben ik via de towncentre terug naar huis gegaan… Pfff, dat ging een stuk minder dan de heenweg, maarjah; terug moest ik dan ook bergopwaarts.
Zaterdag ben ik naar Southport geweest, een plaatsje aan zee. De dag begon weer super: NOT! Ik was alleen nog maar naar het station gelopen of ik had al blaren op mijn hak en onder mijn voet zetten. Gelukkig hadden ze in het restaurant op het station pleisters. Toen even mijn laars goed dicht geplakt (zat een gat in de voering, dat veroorzaakte oa blaren) en mijn blaar goed afgeplakt. Toen een kaartje besteld bij het loket; een kaartje naar SOUTHPORT, jah! Wat kreeg ik: een kaartje naar Manchester. Dus ik vragen hoe dat zat; en de meneer van de kaartjes zei dat dat hetzelfde was als Southport. (dacht ik) Achteraf ff de borden bekeken en waarschijnlijk dacht hij dat ik naar Salford wilde; één station voor Manchester. Dit houdt in dat ik dus (dankzij de kaartjes meneer) 3 kwartier (van Bolton naar Southport) zwart heb gereden. Maar dankzij de kaartjes meneer heb ik wel de helft van mijn trein kaartje uitgespaard! (dank u!) Okey; weer verder naar mijn Southport avontuur… Natuurlijk kreeg ik het wel weer voor elkaar dat verschillende vreemden tegen me aan begonnen te praten. De eerste heb ik heerlijk genegeerd. (volgens mij was ie niet helemaal goed) En de tweede was een oude man die naast me zat in de trein. Hij heeft me hele verhalen verteld, waarvan ik de helft niet verstond. Maar hij heeft wel wat boeiende dingen over Engeland en Southport verteld. Later op weg naar het strand kwam ik de beste man weer tegen; erg grappig. Ik wilde graag de zee zien; dus ik heb een heel eind het strand opgelopen. Uiteindelijk na ongeveer 2 mile (3 km) besloot ik toch maar om weer terug te gaan, aangezien die zee niet veel dichterbij kwam. Onderweg nog wel een paar hele mooie schelpen gevonden. In de buurt van de Pier was een groot meer. Ik heb mezelf maar getrakteerd op een ‘cruise’ over het meer. Was erg relaxed; maar erg koud. Daarna dan ook maar heerlijk op een grasveldje in het zonnetje gelegen. Daarna nog heel even geshopt. BTW: de batterij van mijn horloge was leeg, dus ik heb ff een nieuw horloge gekocht (voor nog geen 5 pound) En ik heb nu ook weer een mp3 speler; wel 5 pound bij Asda. Ik heb me ook nog aan de belofte van Cath gehouden: een ‘stick of rock’ meegenomen. Dit bleek een zuurstok te zijn. Die verkopen ze veel in Southport.
Op de terugweg heb ik Bolton nog vereerd met mijn bezoek. Ik moest daar toch wachten op mijn trein. Bolton is ook een erg leuk plaatsje! Op de terugweg nog even langs het restaurant op het station geweest: pleisters terugbrengen ;) en thuisgekomen heerlijk Mexicaans gegeten!
’s Avonds verjaardag van Thea gehad, een collega van ons. We zijn eerst naar Barzooka geweest, maar dat was niet zo’n succes. (we stonden dan ook aan de verkeerde kant van de Pub). ;) Daarna naar O’Neils gegaan; een Ierse Pub. Dat was wel een erg leuke pub, de muziek was in ieder geval veel beter! Eenmaal thuisgekomen Harry Potter and the chamber of secrets uitgelezen. Ja; jullie horen het goed: Wendy is flink aan het lezen geslaagd! Na mijn eigen boeken gelezen te hebben, ben ik begonnen aan de boekenkast op mijn kamer: ‘Artemis Fowl’ en Harry Potter and the Half-blood Prince. En nu op naar Harry Potter and the prisoner of Azkaban. (ik wil de hele serie gelezen hebben voordat ik wegga, maar dat moet volgens mij wel lukken.) En het is natuurlijk ook een goede oefening om veel in het Engels te lezen.
Cath gaat ons deze morgen English Breakfast koken, ben benieuwd. En dat was het weer voor deze week! Iedereen een goed Pasen gehad? Niet teveel eieren gegeten?
Owjah; wat ik afgelopen week ook nog heb gedaan… Mijn creditcard flink gebruikt…
Ik heb een kaartje gekocht voor de zaterdag van het O2 Wireless festival in Leeds, met; Kaiser chiefs, Editors, The Rakes enzzz…. Het festival is halverwege juni.
Verder heb ik mijn trip naar Dublin geboekt. De prijzen van vluchten naar Dublin waren vrij goedkoop, (1 penny/1,5 eurocent) vandaar. Ik ga naar Dublin op 28 juni en kom terug op 3 juli. 4 juli wil ik dan het vliegtuig naar Nederland nemen, maar dat moet ik nog boeken.
En ik wil iedereen nog bedanken voor de telefoontjes afgelopen tijd! Erg leuk; thanks!
08 April 2007 - 10:09
Donna (Siemens):
Hi Wendy remember me? I thought that it was about time you had an English message on your website. I have been following your stories for several weeks - sounds like you are having a great time over there in the UK.
Keep up the good work!!
08 April 2007 - 18:34
Je Mum:
Leuke foto die op de fiets ,heb echt gelachen,jullie treffen het maar met Cath.
dikke kus en groetjes -
10 April 2007 - 19:11
Femke:
Leuke verhalen wen! Jij vermaakt je ook wel zo te lezen :) Ik geloof dat fietsen overal gevaarlijk is, dus zal zeggen, pas goed op en vergeet niet dat je links moet rijden ;) (heb er alle ervaring mee, vandaar :P) Veel succes nog meid!
Liefs, Fem -
13 April 2007 - 12:01
Leonie:
Hoi Wendy!
Mooie fiets hoor!! Jij vermaakt je daar wel zo te horen!;)
Bij Suzan gaat alles wel iets anders in Curacao. Er wordt echt heel veel gestolen, de raarste dingen, vorige week is de accu uit hun Jeepje gestolen..
Hoe verzin je het! Maar goed, veel plezier nog hé!! Groetjes Leonie -
15 April 2007 - 20:27
Je Moeder :
Opa en Oma vinden dat je een erg mooie fiets hebt met een nog mooiere helm.
kusjes -
17 April 2007 - 09:28
Sandra:
Ha lieve Wendy, wat heeeeerlijk om allemaal te lezen zeg! Je schrijft zo leuk! Volgens mij heb je het daar bijna net zo leuk als bij ons...:) Volgens mij zit je daar wel veel langer dan bij ons. Daar moeten we maar verandering in aanbrengen als je terug bent! Hier gaat alles goed. Volgende week komt de nieuwe brochure uit, dus nog even bikkelen.
We blijven jou volgen! Lieve groet, ook van Ilse, Sandra