Art Week en Feast
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg Wendy
03 Juni 2007 | Verenigd Koninkrijk, Blackburn
Dinsdag begon weer een tijd van werken. Dinsdag ben ik vooral bezig geweest met het voorbereiden van de Art Week die deze week heeft plaatsgevonden. Verder ben ik alvast begonnen aan mijn eindverslag; want het einde komt nu wel heel erg dichtbij…
Woensdag was het dan zover: de eerste dag van de Art Week. In de ochtend maakten we vogelhuisjes enzo. Dat was hard werken, aangezien het erg moeilijk voor de kinderen was. Ik heb dan ook aardig wat spijkers voor de kinderen in het hout moeten rammen. Maar het was wel erg leuk om te doen! Die middag gingen we feeën en elfjes maken. Hierbij heb ik ook weer veel kinderen geholpen met de vleugels maken, maar tijdens deze workshop was er zelfs even tijd om er zelf ook één te maken.
Donderdag was de 2e dag van de Art Week. ’s Ochtends was er een workshop van Alastair… beetje (heel erg) een vreemde vogel. Hij ging met de kinderen ‘pottenbakken’ zeg maar… Hij had niks geregeld voor de andere kinderen om te doen, erg slecht… Gelukkig had Chris nog wat achter de hand; kaarten maken. Was eigenlijk ook wel erg leuk om te doen! Echt; je maakt nog eens wat mee in zo’n week. Ik heb me btw ook nog aan het pottenbakken gewaagd; lachen! ’s Middags had Martha (hoezo alle rare vogels op één dag?) een workshop Glazen mobiles maken. Dat was nou niet echt geschikt voor de kinderen… Een paar hebben zich in het glas gesneden en voor de rest moesten ze in de rij staan om het glas af te werken… Ook niet echt geslaagd dus! Maar de kinderen vonden het leuk en daar gaat het natuurlijk om.
Vrijdag alweer de laatste dag van de Art Week. ’s Ochtends heeft Cath een workshop gedaan om insecten ed te maken met gerecyclede materialen. Erg leuk! ’s Middags kwam Chrissie een workshop geven. We hebben toen gelamineerde bijen gemaakt. Was ook wel leuk om te doen. Het was vrij rustig, dus wij hebben ook mooi een bij gemaakt! Al met al was het een erg leuk event en alles ging eigenlijk wel erg goed! Wel grappig ook hoe het proces verliep. Rachel en ik hadden allebei een eigen taak waar we vanzelf, zonder overleggen ofzo ingerold zijn. Rachel deed de inschrijvingen ed en ik deed de marketing; flyers maken enzo. Al met al een groot succes; elke workshop zat vol met kinderen.
Vrijdag avond hadden we met Jildau afgesproken, deze keer in Blackburn. Na een overheerlijk diner (nasi) hebben we toch maar besloten om lekker uit te gaan. We begonnen in O’neil’s, zijn daarna naar Barzooka en Napier gegaan. Erg gezellig! Een echte: Dutch Girls Night!!!
Zaterdag zijn we nog met Jildau naar Action Factory geweest en daarna hebben we geluncht met haar en Debbie. Erg leuk en lekker!!! ’s Avonds zijn we met z’n vijven naar Feast in Manchester geweest. (Cath, Eoin, Mairead, Rachel en ik) Hier hebben we alvast wat inspiratie opgedaan voor Feast wat wij gaan organiseren. Erg mooi om te zien dat je zoveel verschillende culturen en leeftijden in een park kan krijgen. Daarbij was er van alles te beleven. Verschillende voorstellingen en mensen die verkleed door het park liepen. Erg leuk! De laatste voorstelling was wel erg indrukwekkend. Erg mooi decor en mooi licht. En het vuurwerk tijdens de voorstelling was ook erg mooi! Op de terugweg zijn we nog door de “Curry Mile” gereden. Eenmaal weer in Blackburn heeft Cath ons afgezet bij Barzooka. We wilden daar Thea zien in haar bruidsmeisjes jurk. Maar helaas, we waren te laat; ze had zich al omgekleed. Was wel grappig; er waren een heleboel bekenden daar… vooral van Action Factory. Helaas moesten we met een uurtje al opzouten; de kroeg ging sluiten. Rachel, Jonathan en ik zijn toen doorgegaan naar Napier. En daar hebben we dan ook rondgehangen totdat ons voor de zoveelste keer gevraagd werd om het pand te verlaten, omdat ze ook gingen sluiten. Aangezien ik nu een nummer heb van een taxi en Rachel nog even rustig aan wilde doen met haar rug, hebben we toen maar een taxi gebeld. Binnen 5 minuten zaten we in de taxi naar huis: ideaal!
Zondag was ik al vrij vroeg wakker. Na even later weer in slaap te zijn gesukkeld werd ik zowaar wakker gebeld: mijn oma aan de telefoon; zoooo lief :D
’s Middags ben ik weer met Cath en Mairead naar Feast in Manchester geweest. Vandaag draaide het vooral om een podium met Afrikaanse en Aziatische muziek en dans. Best leuk! Verder was het heerlijk weer, dus hebben we heerlijk in het zonnetje in het park gezeten. Ik kreeg zowaar een soort van festivalgevoel! Verder vond ik de zaterdag toch wel wat boeiender daar, maar het waren beide goeie dagen… En nu… Nu zit ik eigenlijk te wachten op een berichtje van mijn leuke collega… ;)
03 Juni 2007 - 18:25
Jannepan:
Hee Wen!!
Via deze weg superrrr bedankt voor je kaartje!! Echt lief en leuk!! Had ik echt niet verwacht... Geniet nog even van het mooie weer daar en alles wat je daar meemaakt!! Als je er ook weer bent, moeten we maar even bijkletsen!
Hier in Suriname gaat het z'n gangetje...heb wel zin wanneer marco komt! Ik hoop dat jij inmiddels een berichtje hebt ontvangen waar je op hebt gewacht ;) hihi... ik hoor 't wel via onze site :-)
Soso Lobi (veel liefs),
Janneke -
09 Juni 2007 - 01:14
Femke:
Klinkt nog goed Wen!! Succes met de laatste loodjes, veel plezier nog en we meeten natuurlijk nog wel voor alle verhalen!
Ik stap dinsdag alweer in het vliegtuig, dan is the big adventure voorbij!
Hoe lang moet je nog precies! Iig, good luck!
Liefs, Fem -
11 Juni 2007 - 05:13
Ivar:
Hey had niet zoveel tijd dus helaas niet kunnen lezen!
Maar even snel foto's gekeken!!!Mooi Mooi!!
Tot snel!!!
Groeten!! vanuit idd de onderkant van de wereld hahahahaha