Preston en Afrika dag
Door: Wendy
Blijf op de hoogte en volg Wendy
04 Maart 2007 | Verenigd Koninkrijk, Blackburn
Dussss; afgelopen week! Tjah; weer stage gelopen bij de Action Factory. Ik moet zeggen dat ik me nog niet echt super nuttig voel daar, maar okey! We hebben weer verschillende vergaderingen gehad. Waaronder een erg leuk project dat we gaan doen in mei; Creativitiy Works awards: De AF gaat daar de boel aankleden; het moet iets met ROOD te maken hebben. We zullen zien; de eerste leuke ideeën zijn al boven water. Verder heb ik mijn plan voor de interviews af, maar heb niet zoveel inspiratie meer, dus maar ff met Cath over hebben. Ook nog een workshop meegedraaid, weer op Stoneyholme in Burnley. We hebben daar kindjes geholpen met mozaïek maken. Erg grappig hoe die kinderen daar reageren op mensen uit een ander land. Ze wilden meteen weten hoe dat nou klonk, als ik in het Nederlands, Duits, Frans en Spaans sprak. (ik had al verteld dat ik die talen een beetje kende) Deze kinderen kenden zelfs andere talen dan Engels. (komt niet vaak voor hier) Bleek dat ze een paar Franse lessen hebben gehad en ze spraken Bangladesh… ofzow. Hahaha! Deze week hebben we ook weer een meeting gehad over het Feast. Er zijn weer interessante dingen boven komen drijven; ben benieuwd! Eigenlijk is het wel jammer dat ik de uitvoering niet mee kan maken. We hebben inmiddels onze werkplek ook wat opgeleukt! It’s a rule!!! … volgens Cath! Is wel wat beter nu! Haha! En Joël wil me (zei hij) een Take That – rondleiding geven in Manchester, ben benieuwd; haha!
Goed festival-nieuws trouwens: dit jaar komt “BBC radio 1’s big weekend” naar Preston (dichtbij Blackburn) Dit is een 2-daags GRATIS festival met supergrote acts. De kaarten worden verloot onder iedereen die meedoet ofzow; wij hebben ons in ieder geval al ingeschreven! Hopen dat we erheen kunnen; is in mei! *duimt*
Vrijdag zat ik om 9 uur klaar achter de pc om kaarten te bestellen voor Take That. En… tis gelukt!!!! Dus 1 november ga ik met Jolijn naar Take That in Ahoy Rotterdam! Zin in!!! Hahaha! Rond half 11 heb ik de bus naar Preston genomen. Daar ff flink inkopen gedaan. Het is maar goed dat ik niet zoveel geld had meegenomen, want ik heb natuurlijk weer veel te veel uitgegeven. (wel vooral nuttige dingen hoor!) ’s Middags toen ik terug was van Preston heb ik mijn reis naar Londen geboekt. Ik ga van 19 t/m 22 april naar Londen!!! De bus kost mij maar 2,50 pond. (natuurlijk wel iets meer; ivm credit cardkosten) En ik heb een bed in een hostel geboekt: “Dover Castle Hostel and bar”. Het hostel is dichtbij de Theems, Tower Bridge en St. Pauls Cathedral. Zin in!!! (ook al jah!)
Zaterdag zijn we met Mairéad (een collega) naar een bijeenkomst geweest van een Afrikaanse community ofzo. Het was in een kerk/dienstgebouw van een kerk in Blackburn. In het begin voelde ik me een beetje opgelaten, maar later kwamen allemaal mensen naar ons toe om kennis te maken en te vertellen over Afrika. Op een gegeven moment was er de mogelijkheid om gratis Afrikaans eten te proberen. Één van die Afrikanen heeft me overgehaald om toch maar wat te proberen. Het was vooral veel rijst met dingen er doorheen en pittige sausjes. Wel erg lekker. Alleen een soort pannenkoek/wrap vond ik niet te eten. Maar gelukkig hoefde je niet alles op te eten als je dat niet wilde. Daarna werd er nog gedanst, maar dat stelde niet zoveel voor. Het was een soort polonaise, maar dan zonder elkaars schouders vast te pakken; haha! ’s Avonds hadden we afgesproken met Thea (een andere collega) om te gaan stappen in Blackburn. Deze keer ging Rachel wel mee; jeuhj! We hadden om 10 uur afgesproken in Barzooka. Dat was voor mij een goede reden om niet naar Grind te hoeven, waar ik min of meer had afgesproken met de ‘Polish guy’. We hebben tot een uur of 12 in Barzooka gezeten en daar veel vrienden van Thea leren kennen. Eigenlijk waren ze allemaal Freelancers voor de Action Factory; erg grappig. En allemaal erg aardig. Voor de rest hebben we ons vermaakt met het keuren van mannen. Heerlijk: als ze je niet kunnen verstaan; haha! Daarna zijn we doorgegaan naar Napier. Volgens mij zag ik daar die ‘Polish guy’, maar dat weet ik niet zeker; aangezien hij niet naar me toekwam en ik niet naar hem ben heen gegaan. Na Napier wilden Thea en haar vrienden naar een nachtclub toe ofzo en op zich wilde ik dat ook wel. Maar het bleek dat de entree zo’n 8 pond zou zijn. Dat had ik er nou ook weer niet voor over. We besloten toen maar naar Cellar Bar te gaan… En wie kwamen we tegen onderweg? Juist; Oki en Cheddis (ofzo) die ik vorige week had ontmoet. Was wel grappig om bekenden tegen te komen. Na één drankje hebben we toch maar besloten om (via het centrum) naar huis te lopen. (dan hoefden we de stijle heuvel niet op) Het was weer een erg leuke avond!!!
04 Maart 2007 - 14:53
Brook:
Hoi Wendy,
We printen jou schrijven uit zodat opa het kan lezen.
Hij vind het heel fijn dat je vandaag nog even contact opnam met hem.(Kwam het meteen vertellen)
Wat zag ik nou op de foto's? De kat in jou bed? Mag Casper dat t.z.t. ook?
Nog veel plezier in Blackburn.
BROOKVOLK -
04 Maart 2007 - 19:34
Reina:
Hoi Wendy,
Weer even lekker van je site genoten. Het is zondagavond en dan zit Reinhold voor de tv sport te kijken.Perfect moment voor mij om eens achter de computer te kruipen en je verhaal te lezen. Je geniet daar wel zeg, heerlijk voor je. Ben eigenlijk best een beetje jalours dat ik dat vroeger nooit heb gedaan. Wij krijgen a.s. week onze nieuwe keuken, dus erg gezellig is het hier niet.
Maar het gezegde, eerst wordt het slechter voor het beter wordt, houden wij er in.
Het ga je goed daar,
liefs, Reina
04 Maart 2007 - 20:00
Femke:
Hee Wen! Leuk zeg, om je belevenissen te lezen :) je vermaakt je ook goed merk ik. en leuke dingen in het vooruitzicht Ga zo door meid! Veel succes! :)
Xx, Fem -
07 Maart 2007 - 10:34
Annelien:
Hi Wendy!
Je bureau ziet er netjes uit hoor, nu nog hard werken haha!
Hebben ze een beetje leuke winkels daar in Engeland?
Geniet nog van je avonturen!
Liefs,
Annelien