Manchester and first night out - Reisverslag uit Blackburn, Verenigd Koninkrijk van Wendy Groot Roessink - WaarBenJij.nu Manchester and first night out - Reisverslag uit Blackburn, Verenigd Koninkrijk van Wendy Groot Roessink - WaarBenJij.nu

Manchester and first night out

Door: Wendy

Blijf op de hoogte en volg Wendy

18 Februari 2007 | Verenigd Koninkrijk, Blackburn

Donderdag weer de laatste stagedag van de week gehad. Ik heb eindelijk een soort van plan voor de interviews die ik wil doen. Moet nog uitgewerkt worden, maar ik heb iets. ’s Avonds zijn we naar Asda geweest; een ander supergrote supermarkt. Volgens mij niet zo groot als Tesco, maar nog steeds groot genoeg om te lang in rond te struinen.

Vrijdag zijn we door de regen naar het centrum gelopen. De benodigde inkopen gedaan (oa; een boek van Take That voor 2 Pound *shame* en houtskool; waar ik me vandaag maar eens aan ga wagen) en toen gekeken waar het station was. We hebben toch maar besloten om een “Young persons railway card” te halen. Dit is een soort studentenkaart waarmee je 1/3e deel van je treinkaartje korting krijgt. Dit kost 20 Pound (ongeveer 30 euro) en is een jaar geldig. We hadden al uitgerekend dat wanneer we 3 enkeltjes Manchester zouden kopen dat we de kaart er al uit hadden. ’s Avonds had ik naar “The Napier” gewild, daar was een bandavond. Maar nadat ik de muziek beluisterd had van de bands die zouden spelen en toen ik zag dat het regende buiten, ben ik toch maar niet gegaan. Heb heerlijk voor de buis gehangen! Hahaha; moet ook gebeuren zo af en toe. Ginge hield me gezelschap, dus dat was wel weer gezellig; haha! Ginge heeft trouwens een nieuw plekje gevonden waar hij graag is; namelijk op mijn bed. Hahaha; wel gezellig zo’n kat om je heen.

Gisteren zijn we naar Manchester geweest. Het was ongeveer een half uur/uur rijden over landweggetjes en de snelweg. We parkeerden de auto bij Victorian Station en spraken om kwart voor 4 af bij de Marks & Spencer. Rachel en ik zijn toen een beetje gaan shoppen enzo. Uiteindelijk gegeten bij Mac Donalds op een heel groot soort overdekt plein boven de winkelstraat. Ik moest meteen denken aan mijn vaders uitdrukking “de vreetschuur”, want die was wel erg van toepassing hier. Verder hebben we onder andere nog Starbucks bezocht. Was erg relaxed! Om kwart voor 4 waren we allemaal weer bij Marks & Spencer. Daar werd op dat moment muziek gemaakt en gedanst, was erg leuk om even te zien. Daarna zijn we richting “Cornerhouse” gelopen. Daar zijn we naar de film geweest, nl: “The Science of Sleep”. Was een erg mooie, maar ook erg aparte film. Toen we uit de film kwamen was het al donker en zijn we weer richting Blackburn gereden.
Ik besloot om het die avond toch maar te wagen: ik ben toch naar de Napier gegaan. Ik ben geloof ik al rond half 10 vertrokken richting het centrum. Best vreemd om zo vroeg al uit te gaan, maarjah; de kroegen gaan om 2 uur al dicht. Toen ik de Napier binnenkwam viel het me meteen op dat het zo licht was binnen. Ik bestelde een biertje en ging om een bank zitten, lekker mensen kijken. De muziek was lekker; vooral rock en nu-metal enzow. Toen ik mijn biertje op had ben ik naar boven gegaan. Daar was nog een bar en dat was echt de metalafdeling van de Napier. Erg goede muziek ook en weer lekker mensen gekeken. Op een gegeven moment aan de praat geraakt met een Sebastian ofzow. Hij is een 34 jaar oude Poolse jongen, niet echt mijn type, maar hij was aardig. Hij woonde nu 2 jaar in Blackburn. Hij bestelde meteen wat drinken voor me, relaxed! Na mijn 2e biertje heeft hij me een andere pub in Blackburn laten zien: “Grind”. Een veel kleiner barretje, maar ook erg gezellig. Heb nog een paar pence in de jukebox gegooid om Rammstein en Status Quo te draaien; haha. Was gezellig! Heb ook wat vrienden van Sebastian leren kennen: Travor (ofzo) en Dave. Daar mijn 3e en laatste biertje gehad. En toen had ik ook wel genoeg bier gehad. 1 Bier is hier namelijk 1 pint, en 1 pint is ongeveer een halve liter…. Pffff; dat merk ik wel nu! Hahaha! Deze kroeg sloot al rond half 1, dus toen ben ik maar naar huis gelopen. Sebastian is tot bijna thuis mee gelopen; aardig. Voor herhaling vatbaar, maar dan gaat Rachel ook mee! (!!!)

• 18 Februari 2007 - 19:32

Brook:

Ha die Wen,

Wij zaten al te denken heeft zij het zo druk dat ze niet meer schrijft. Maar gelukkig ik ging naar je site en zag dat je deze week ook al eerder had geschreven.
    Wij zijn er blij dat het je goed gaat.

xx
    brook

• 19 Februari 2007 - 10:42

Jasper:

Mooie foto's van Manchester ;)
    Veel plezier!

• 20 Februari 2007 - 19:08

Willy:

hoi Wendy'
    lekker van dat dooie bier gedronken of viel dat mee

xxxxmij

• 20 Februari 2007 - 21:30

Tessa:

Leuk dat het uitgaan gezellig was. En Rachel moet de volgende keer gewoon mee idd.

Ben morgen even naar de Docter en andere kroegen, flyers rondbrengen en posters ophangen enzo. Zal wel even de groetjes van je doen :P

• 22 Februari 2007 - 10:55

Karin Visser:

Hoi Wendy,
    Heel veel succes en plezier.
    Maar dat zal vast wel lukken hahaha

• 22 Februari 2007 - 11:19

Leonie:

Hey Wendy!

Leuk hoor, al je verhaaltjes! Het is nooit saai in Blackburn merk ik al wel!
    Werk je ook zo af en toe nog een beetje of hoe zit dat?!
    Maar ik ben blij dat het je bevalt en dat je het zo gezellig hebt. Well done!!

Heel erg bedankt trouwens voor je kaartje! Echt ontzettend leuk en onverwacht! Bedank Cath ook even voor me als je wilt! Super schattig wat ze had geschreven.
    Wil je haar trouwens eens vragen of zij nog contactgegevens heeft van Melissa Burnand? Zij werkte destijds ook bij AF en is verhuisd naar de US of A en toen ben ik het contact verloren.

Hey, het ga je goed!
    Succes met alles en doe vooral veel gekke dingen!
    Misschien tot in Blackburn, anders tot in NL!

Liefs Leonie

• 22 Februari 2007 - 12:41

Peter:

Ey Wendy

Jij hebt het land ook maar ontvlucht!!

Goede zaak de wereld een beetje verkennen!!!

Veel plezier daar en maar er een "many nights out" van!!

Groeten,

Peter

• 24 Februari 2007 - 22:15

Reina:

Hoi Wendy,
    Ben weer helemaal op de hoogte van je wel en wee daar in Blackburn. Fantastisch dat je het daar zo naar de zin hebt. Lijkt me een mooie stad, Manchester. Zelf druk geweest met helpen bij Annelies en Simon i.v.m. hun verhuizing. Ook nog druk geweest bij Leonie, (nieuwe keuken). Ik weet niet of je het weet, maar Leonie is zwanger. Morgenvroeg nog even op de koffie bij opa en oma. Groetjes en heel veel plezier daar.
    groetjes
    Reinhold en Reina

• 26 Februari 2007 - 12:51

Sandra:

he die Wendy! Wat een ervaring doe jij op zeg! Ongelooflijk leuk om te lezen. Tis wel even wat anders dan hier in ons theater he?

Ik heb nog een vraagje voor je; heb je het nummer van dj Egbert voor mij?

Verder hoop ik dat je erg veel plezier (blijft) beleven, dat de stage meer dan de moeite waard is en dat we je strax weer aan een glaasje water of chocomelletje terugzien!

hou je haaks en geniet!

• 26 April 2007 - 11:29

Sandra:

He Wendy,
    ik heb post voor je, maar ben jouw adres en mailadres kwijt